Frågor och svar

SailCenter of Sweden välkomnar er

Att köpa eller sälja en båt kan i vissa fall vara en stor affär, och med det kommer det massor frågor. Vi försöker här nedan svara på de mest vanligen förekommande frågorna.

Kunskap

Vi erbjuder alltid högsta kunskap

Trygghet

Vi står för trygghet i ert försäljningsuppdrag

Varudeklaration

Vi varudeklarerar alla våra objekt

Bli kund

Det lönar sig att bli kund hos oss

Här svarar vi på de mest vanligen förekommande frågor...

Att veta är viktigt, att känna trygghet är viktigt så därför svarar vi här på de vanligaste frågorna. 

Kan jag använda min båt under tiden den säljs?

Ja, det kan du. Dock kan kunder höra av sig med kort varsel men vi försöker hålla 2-3 dagars framförhållning för obokade tider. Annars är det våra uppsatta visningsdagar som gäller och då måste vi i möjligaste mån ha tillgång till båten för visning.

När börjar båten annonseras?

Så snart startavgift är mottagen kan du räkna med någon dag efter som senast. Betalning för du över först när du godkänt annonsmaterialet.

Kan jag säga sälja båten själv

Ja det kan ni. Du kanske hittar en köpare på din egna brygga t.ex. Men full provision utgår till båtmäklare under ensamrätten och uppsägningstiden. Mer info finner du i vårt förmedlingsavtal.

Kan jag säga upp avtalet?

Ja det går. Under tid utan ensamrätt är det ömsesidig uppsägningstid på 20 dagar.

När sker betalning av handpenningen?

Handpenning betalas senast 5 arbetsdagar från påskrivning av köpekontrakt. Handpenningen betalas till Sailcenter Of Sweden ABs klientkonto och med vändande hand till säljaren.

När ska startavgift betalas för själva båtförmedlingen?

När du har granskat materialet, bilder, eventuell film och själva annonsens presentation. När du godkänt detta betalar du in och efter mottagen betalning kommer annons att bli publik.

Tack för att ni kikade in

Vill ni köpa eller sälja båt? Vi är de som kommer med goda råd och hjälper er på er resa. Kontakta oss så hjälper vi er att förverkliga ert båtägande.