Följ vår blogg

  Läs senaste nytt - Sail Center of Sweden

  Kolfibermast - Rullbom - Lastmätare - Reckmann | Listan slutar inte här

  sailcenterofsweden-marstrom-fphelia44-01

  Vi på SailCenter of Sweden är lite extra stolta idag. Vi har fått den fina möjligheten att leverera ett större uppgraderingspaket till en FP Helia 44 | Det är riktigt coolt, det är en lösning utöver det vanliga och det ställer oss på vår edge.

  Det är en kolfibermast från Marstrom Composite. Det är en rullbom från Mainfurl, Det är kontrollösningar till bommen från Reckmann. Det är smarta digitala lastmätare från Cyclops Marine. Och sist men inte minst leverans av Hydranet segel från Doyle Sweden.

  Nu börjar det stora jobbet att leverera en trygg lösning som förenklar seglingen avsevärt. Det ska bli tryggt det ska bli säkert och det ska vara enkelt.


  Att göra en lång story kort. Allt börjar egentligen för många många år sedan med Göran Marström som grundade SailCenter of Sweden i Åtvidaberg som sedemera blev Marstrom Composite. Vi har axlat det gamla namnet med en stor stolthet och har Göran nära oss varje dag, vilket vi är superglada för. Fortfarande en man med oerhörd kunskap och som vi gärna och ofta ber om råd och tips. 

  Med det som en grund så står vi här många år senare och hjälper kunden med en riktigt trevlig lösning.


  Denna Fountaine Pajot Helia 44 kommer få en rad nya lösningar.

  Det blir en kolfibermast från Marstrom Composite där Torbjörn Linderson och Ulf Tjernberg på Marstrom Composite gjort detta möjligt. Utgångspunkten är och kommer vara att vi tar fram en lösning som ger ökad trygghet och självklart en kolfibermast med god prestanda. 


   

  Nedan bild är tagen på Göran Marstrom,s M32 som han tillsammans med Kåre Ljung utvecklat. Masten till denna FP Helia 44 kommer byggas och levereras av företaget Marstrom Composite.

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 04

   

  Nedan... Med grundval på att skapa trygghet och bra funktion, så kommer vi på denna katamaran sätta en rullbom från Danska Mainfurl. Här får vi ett tryggt sätt att hantera storseglet, och allt kommer ske tryggt från sittbrunnen. 

  61e40e0f184bc1969a1617cc P1000605 scaled 1

   

  Nedan... Segel från Doyle Sweden. Till denna FP44:a kommer Ulf Tjernberg från Doyle Sweden utveckla och ta fram ett storsegel som är optimerat utifrån kunds behov. Ett segel i Hydranet för lång livsläng och god prestanda, lattor i kolfiber. Ja vi får se vad Ulf kommer hitta på! En sak vet vi och det är att Ulf Tjernberg är en mycket duktig segelmakare, så vi på SailCenter of Sweden känner en stor trygghet.

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 05

   

  Nedan... Reckmann har smarta och bra lösningar när det kommer till rullbommar från Mainfurl. I detta fall blir det en lösning med elektronisk styrning som vår medhjälpare / elektriker Fredrik Blixt kommer installera. Som namnet säger så är han inom elektronikens värld. Mr Blixt

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 07

   

  Nedan...  Här ser man typen av kick som kommer användas på denna lösning. En rullbom kräver viss vinkel för furl in och furl out. Reckmann har lösningen.

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 08

   

  Nedan... Att segla tryggt kan ha flera olika innebörder. På denna båt kommer vi på toppvanten sätta lastmätare som vi sedan på skärm projicerar i styrhytten, till mobiltelefon etc. Här kan styrman direkt se vilken last som ligger på båten. Det är mycket enkelt. Lagom last, ja då visar vi grönt. Går man över på rött då släpper man lite på trycket på båten. Ett system från Cyclops Marine för ökad trygghet.

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 09

    sailcenterofsweden marstrom fphelia44 10

   

  Vi på SailCenter of Sweden tackar alla berörda som kommer göra detta möjligt.
  Vi avslutar med en härlig bild på Göran Marström och Ulf Tjernberg. Helt enkelt en härlig dag på Östersjön.

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 11


  Jag (Mikael Andersson) är tillsammans med Anneli Cronstrand grundare av "nya" SailCenter of Sweden. Vi är ett bolag att räkna med när det kommer till helhetslösningar för seglaren. Vår grundfilosofi är: Varje dag ska vara en rolig dag och vi älskar att träffa kunden där ute.

  Vill du veta mer om detta projekt och hur vi kanske kan hjälpa dig, tveka inte att kontakta oss.

  Mikael Andersson - SailCenter of Sweden
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - 0739 44 20 21

  sailcenterofsweden marstrom fphelia44 12

  SailCenter of Sweden innehåller ett gäng sköna snubbar, och i vår vänkrets omges vi av människor med oerhörd kompetens. Det borgar för leverans med kunskap. Och det viktigaste av allt, det ska vara kul på jobbet!

  Inom SailCenter of Sweden finns jag själv Mikael Andersson, Anneli Cronstrand, Thomas Ericson som kommer projektleda detta, Fredrik Blixt, Ulf Tjernberg, Göran Marström. Varmt välkomna säger vi...

   

   

   

  Seldén elvinsch i40 - Tryggt och smidigt
  Seldén CXe45 -ETT ELDRIVET RULLSYSTEM FÖR CODE 0

  ERHÅLL VÅRA SPÄNNANDE NYHETSBREV

  Signa upp er för våra nyhetsbrev redan idag. Ni kan när som helst avregistrera er.

  SailCenter of Sweden AB är företaget som erbjuder speciella och högkvalitativa produkter för seglare och segling. Det kan vara att segla enskrov och flerskrov, riggservice, linor kolfiberlottor m.m.

  SailCenter of Sweden AB
  Sandbyhovsvägen 7
  594 70 Loftahammar

  Tel. 0739 44 20 21 / 27

  ÖPPETTIDER

  Måndag - Fredag kl. 08.00 - 17.00
  Lördagar: Stängt
  Söndagar: Stängt

  Bolagsnamn - Org nr.
  SailCenter of Sweden Loftahammar AB
  559211-9464