Följ vår blogg

  Läs senaste nytt - Sail Center of Sweden

  Rullmast i kolfiber | Seldén – Tid att uppgradera er båt?

  sailcenterofsweden-selden-kolfibermast-01

  Är ni intresserad av rullmast i kolfiber? Då har vi på SailCenter of Sweden lösningen. En mast kolfiber får många fördelar, lättare, starkare, mindre krängning, lägre pitch med bättre seglingsegenskaper som följd. Ja fördelarna är många.


  Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er? Kontakta oss för konsultation.
  Vi står för hela kedjan från lösning med mast, bom, segel, installation och leverans.


  Utdrag från Seldén

  Seldén lanserar rullmaster i kolfiber


  Seldén klonar nu sina rullmaster med en rejäl portion prestanda – kanske det bästa av två världar?

  Seldénkoncernen är världens ledande tillverkare av master, och då i synnerhet rullmaster som nu efter 30 år är mer vanligt förekommande än konventionella master på nyproducerade båtar av ”cruising” karaktär.

  Under 90-talet utvecklade segelmakare rullstorsegel med vertikala lattor för en positiv akterrunda och därefter behövde man inte längre göra så stort avkall på segelyta och seglingsegenskaper som tidigare.

  Nu lanserar Seldén rullmaster i kolfiber som utvecklats för att hantera rullstorsegel med rejält tilltagen toppskädda och akterrunda, ett projekt i nära samarbete med Hallberg-Rassy som delar visionen om att kunna erbjuda bekväm segelhantering även för den seglare som verkligen prioriterar seglingsegenskaper.

  “- Mastprofilen för en rullmast i kolfiber är 39% lättare än motsvarande i aluminium vilket kommer att reducera krängning och rodertryck till ett minimum och förbättra kryssegenskaperna. Den lättare masten ger även mindre pendlings- och pumpningseffekt i gropig sjö och sammantaget blir seglingsupplevelsen ännu trevligare” säger Magnus Rassy.

  Seldéns första rullmast i kolfiber har producerats för nya Hallberg-Rassy 50 och självfallet är den gjord för tryckknappsegling genom en elektrisk motor i masten och ett hydrauldrivet uthal.

  “- Större båtar med små besättningar behöver smarta lösningar för att hantera seglen och vi driver vår produktutveckling i den riktningen sedan länge” säger Seldéns VD Peter Rönnbäck och fortsätter; ”- Alla de fördelar med kolfibermaster som kappseglare har satt värde på under flera årtionden blir nu tillgängliga även för en cruising-seglare.”

  Läs mer om Seldéns kolfiberprodukter och rullmaster på www.seldenmast.com/products/masts


  Kontakta oss för offert


   

  Kolla in video från Seldén

   

  Segel, kapell & tältservice | Fixa - Laga – Serva
  Maximera er segling med Raymarine | Racing / Klubb...

  ERHÅLL VÅRA SPÄNNANDE NYHETSBREV

  Signa upp er för våra nyhetsbrev redan idag. Ni kan när som helst avregistrera er.

  SailCenter of Sweden AB är företaget som erbjuder speciella och högkvalitativa produkter för seglare och segling. Det kan vara att segla enskrov och flerskrov, riggservice, linor kolfiberlottor m.m.

  SailCenter of Sweden AB
  Sandbyhovsvägen 7
  594 70 Loftahammar

  Tel. 0739 44 20 21 / 27

  ÖPPETTIDER

  Måndag - Fredag kl. 08.00 - 17.00
  Lördagar: Stängt
  Söndagar: Stängt

  Bolagsnamn - Org nr.
  SailCenter of Sweden Loftahammar AB
  559211-9464